MASSAGES

Anti-stress massage

Tarief

30 min - € 30
60 min - € 55
90 min - € 80

Anti-Stress Massage

Stressvrij door het leven gaan? Onmogelijk. En dat eist helaas zijn tol op ons lichaam. Want wie kan er zeggen dat hij nog nooit te maken had met stress-gerelateerde spierpijn en verkrampingen? Gelukkig biedt een anti-stress massage de oplossing.

Tijdens deze volledige lichaamsmassage worden je spieren los gemasseerd met warme olie. Zo krijg je een betere doorstroming van bloed en lymfen, en worden afvalstoffen afgevoerd. Het rustgevende gevoel volgt vanzelf.

Fun fact. Ons meest ontwikkelde zintuig is tastzin. Sterker dan gehoor, zicht, reuk en smaak. Onze huid bevat kleine sensoren die allerlei signalen van buitenaf verwerken, en vervolgens doorsturen naar onze hersenen en het dieper gelegen emotionele brein. Meteen ook de verklaring waarom een aanraking fijn aanvoelt, leidt tot minder stress en gevoelens van angst, depressie, pijn en agressie doet afnemen. Komt daar nog eens bij dat je concentratievermogen en immuunsysteem verbetert, en je bloeddruk daalt. Kortom: deze massage is niet enkel een vorm van ontspanning, maar ook een echte investering in je lichamelijke gezondheid.

Tarief

30 min - € 30
60 min - € 55
90 min - € 80

Anti-Stress Massage
Massage bij werk-gerelateerde klachten

Een veeleisende job? Dan klinken de volgende woorden je vast niet onbekend in de oren: lange werkdagen, een niet bij te houden werkritme, de nodige stress, weinig lichaamsbeweging, en ga zo maar door.  Daarnaast werken we tegenwoordig alsmaar meer van thuis. En dat meestal niet in de beste ergonomische omstandigheden.

Te lang aan de laptop zitten, een te lage monitorhoogte, een onaangepaste stoel en werken met een niet aangepast klavier en muis. Allemaal factoren die helaas leiden tot serieuze spierspanningen en verkrampingen tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Wanneer je deze klachten onbehandeld laat, krijg je te maken met aanhoudende hoofdpijn, pijn in de armen en/of benen. De spieren in je nek, rug en schouder raken gespannen, verharden en vormen uiteindelijk spierknopen.

De oplossing? Een rug-, nek- en schoudermassage. Bij deze massage met warme olie ligt de focus op de juiste drukpunten. Spierknopen worden weggewerkt, afvalstoffen afgevoerd, en een betere bloedcirculatie komt tot stand. Verharde spieren herwinnen hun soepelheid. Weefsels krijgen meer zuurstof waardoor ze zichzelf makkelijk herstellen. Zo zullen je werkkwaliteit en je concentratievermogen en energie met sprongen vooruit gaan.

TARIEF

30 min - € 30
60 min - € 55

Massage bij werk-gerelateerde klachten

TARIEF

30 min - € 30
60 min - € 55

Massage bij werk-gerelateerde klachten

Stoelmassage

Als bedrijf kan je deze massage ook aanbieden aan je medewerkers. Ik voer de massage zowel op kantoor als in de thuisomgeving van de medewerkers uit. Een offerte en roll-out volgt na bespreking en analyse

Sport- en dieptemassage

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Sport- en dieptemassage

Een sport- of dieptemassage dringt door tot in de diepste lagen van je spieren, botten en bindweefsel. De spierlagen en weefsels worden (letterlijk) stevig onder handen genomen. Zo voelen je gewrichten opnieuw soepeler aan, en worden de knopen uit je spieren gehaald. Hierdoor zetten de haarvaartjes in je huid en spieren zich verder open. Het resultaat? Een betere doorbloeding en een snellere afvoer van afvalstoffen, zoals vocht en lactaat, uit je lichaam.

Deze massage is een enorme aanrader als je actief sport, aan het begin staat van een trainingstraject, ter voorbereiding op een ‘peak performance’ of om te recupereren na een wedstrijd. Je bevordert namelijk het herstel van je spieren én voorkomt spierpijnen in de toekomst. Want dit soort massage verlicht niet enkel acute en chronische bewegings- en pijnklachten, maar werkt ook preventief. Of je lichaam je dankbaar gaat zijn? Geen twijfel mogelijk.

Omdat deze massage vrij intensief is, voer je ze beter niet uit na een extreem zware inspanning of bij kwetsuren. Opteer in dat geval voor een anti-stress massage of revalidatiemassage.

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Sport- en dieptemassage
Ondersteuning bij revalidatie

Een langdurig revalidatieproces durft voor frustraties zorgen.
Maar met de juiste massage kan het proces een stuk draaglijker én sneller verlopen.

Een massage bevordert het fysieke genezingsproces. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, waardoor pijnlijke spieren en weefsels beter doorbloed raken. Daardoor voelen ze een stuk soepeler aan, en nemen pijnklachten sneller af.

Maar dat is niet het enige. Een massage beïnvloedt ook je hormoonstelsel. Zo wordt de aanmaak van oxytocine, ook wel gekend als ‘het knuffelhormoon’ gestimuleerd. Met als gevolg een vredig en ontspannen gevoel dat de pijn een stuk draaglijker maakt. Daarnaast neemt het stresshormoon Cortisol af en wordt er meer endorfine, beter gekend als ‘de pijnstiller van het lichaam’, aangemaakt.

Deze massage gebeurt uiteraard altijd in samenspraak met uw arts of kinesist.

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Ondersteuning
bij revalidatie

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Ondersteuning bij revalidatie

Hot stone
behandeling

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Bij een hot stone behandeling worden stenen van zuivere basalt tot op een gecontroleerde en aangename temperatuur opgewarmd en op de relevante zones van het lichaam geplaatst. Er wordt ook zacht mee gemasseerd.

Dankzij de hitte en het gewicht van de stenen wordt de bloedcirculatie bevorderd en ontspannen de spieren. Dat verhelpt spierpijn, maar is ook heel relaxerend. Dat helpt dan weer om beter te slapen en de geest tot rust te brengen.

Indien je wat meer tijd kan nemen is een hot stone behandeling ideaal ter ondersteuning van een anti-stress massage of bij revalidatie. Dankzij de warmte verhoogt de effectiviteit van de totale massage, komen de spieren en je geest tot een diepere staat van ontspanning en wordt er dieper ingewerkt op de bestrijding van spier- en gewrichtspijnen.

Vandaar dat je van deze behandeling op zich kan genieten of ze kan aanvullen met één van de aangeboden massages.

TARIEF

25 min - € 30
50 min - € 55

Indien je zwanger bent geniet je graag van broodnodige ontspanning. Zeker je (over)belaste lage rugspieren kunnen dat goed gebruiken. Ook je mogelijk gezwollen benen zullen dankzij  het stimuleren van de bloedsomloop de dagdagelijkse druk beter aankunnen. Maar mogelijk vind je met je (hoog) zwangere buik op een massagetafel liggen niet zo fijn, zelfs niet in zijlig. Dankzij mijn massagestoel kan je in dat geval toch tot rust komen. 

Bij een zwangerschapsmassage focus ik op extra zachtheid en wordt er meer massageolie gebruikt om de massage extra comfortabel en rustgevend te maken.

TARIEF

30 min - € 30
60 min - € 55

Zwangerschaps-massage

TARIEF

30 min - € 30
60 min - € 55

TARIEF

€ 5 à € 10, afhankelijk van de noden

Elastische taping

Elastische taping

Elastische taping

Er kan aanvullend ook elastische taping aangebracht worden.

Die versterkt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Ze verstevigt de gewrichten, bevordert pijnvermindering en verdrijft overtollige vocht bij oedeem.

Dankzij het beïnvloeden van proprioceptie (een interne perceptie van positie van de betreffende lichaamsonderdelen) draagt taping bij tot de normalisatie van spierfuncties en de ondersteuning van ligamenten en pezen.

Elastische taping heeft het voordeel dat je niet gehinderd wordt in je mobiliteit.

TARIEF

€ 5 à € 10, afhankelijk van de noden

Elastische taping

Corona

De nodige maatregelen worden getroffen om de massages coronaproof te laten verlopen. Ze worden steeds uitgevoerd met respect voor hygiëne en de huidige maatregelen. Na elke sessie worden de materialen grondig ontsmet.