Aroga neemt enkele weken vakantie, vanaf 6 september kan je terug van de massages genieten!

MASSAGES

Anti-stress massage

finger-print

Tarief

Stressvrij door het leven gaan? Onmogelijk. En dat eist helaas zijn tol op ons lichaam. Want wie kan er zeggen dat hij nog nooit te maken had met stress-gerelateerde spierpijn en verkrampingen? Gelukkig biedt een anti-stress massage de oplossing.

Tijdens deze volledige lichaamsmassage worden je spieren los gemasseerd met olie. Zo krijg je een betere doorstroming van bloed en lymfen, en worden afvalstoffen afgevoerd. Het rustgevende gevoel volgt vanzelf.

Fun fact. Ons meest ontwikkelde zintuig is tastzin. Sterker dan gehoor, zicht, reuk en smaak. Onze huid bevat kleine sensoren die allerlei signalen van buitenaf verwerken, en vervolgens doorsturen naar onze hersenen en het dieper gelegen emotionele brein. Meteen ook de verklaring waarom een aanraking fijn aanvoelt, leidt tot minder stress en gevoelens van angst, depressie, pijn en agressie doet afnemen. Komt daar nog eens bij dat je concentratievermogen en immuunsysteem verbetert, en je bloeddruk daalt. Kortom: deze massage is niet enkel een vorm van ontspanning, maar ook een echte investering in je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

finger-print

Tarief

Massage bij werk-gerelateerde klachten

Een veeleisende job? Dan klinken de volgende woorden je vast niet onbekend in de oren: lange werkdagen, een niet bij te houden werkritme, de nodige stress, weinig lichaamsbeweging, en ga zo maar door.  Daarnaast werken we tegenwoordig alsmaar meer van thuis. En dat meestal niet in de beste ergonomische omstandigheden.

Te lang aan de laptop zitten, een te lage monitorhoogte, een onaangepaste stoel en werken met een niet aangepast klavier en muis. Allemaal factoren die helaas leiden tot serieuze spierspanningen en verkrampingen tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Wanneer je deze klachten onbehandeld laat, krijg je te maken met aanhoudende hoofdpijn, pijn in de armen en/of benen. De spieren in je nek, rug en schouder raken gespannen, verharden en vormen uiteindelijk spierknopen.

De oplossing? Een rug-, nek- en schoudermassage. Bij deze massage met olie ligt de focus op de juiste drukpunten. Spierknopen worden weggewerkt, afvalstoffen afgevoerd, en een betere bloedcirculatie komt tot stand. Verharde spieren herwinnen hun soepelheid. Weefsels krijgen meer zuurstof waardoor ze zichzelf makkelijk herstellen. Zo zullen je werkkwaliteit en je concentratievermogen en energie met sprongen vooruit gaan.

body

Tarief

Massage bij werk-gerelateerde klachten

body

Tarief

Massage bij werk-gerelateerde klachten

Sportmassage en fasciatherapie

muscle

Tarief

Sport- en dieptemassage

Een sport- of dieptemassage dringt door tot in de diepste lagen van je spieren en bindweefsel. De spierlagen en het diepe fascia worden (letterlijk) stevig onder handen genomen. De haarvaatjes in je spieren en het omringende bindweefsel zetten zich verder open en de knopen worden uit je spieren gehaald. Het resultaat? Een betere doorbloeding en een snellere afvoer van afvalstoffen, zoals vocht en lactaat, uit je lichaam. Zo voelt je lichaam opnieuw soepeler aan. 

Deze massage is een enorme aanrader als je actief sport, aan het begin staat van een trainingstraject, ter voorbereiding op een ‘peak performance’ of om te recupereren na een wedstrijd. Je bevordert namelijk het herstel van je spieren én voorkomt spierpijnen in de toekomst. Want dit soort massage verlicht niet enkel acute en chronische bewegings- en pijnklachten, maar werkt ook preventief. Of je lichaam je dankbaar gaat zijn? Geen twijfel mogelijk.

Omdat deze massage intensiever is, voer je ze beter niet uit vlak na na een extreem zware inspanning of bij kwetsuren. Opteer in dat geval voor een anti-stress massage of revalidatiemassage.

muscle

Tarief

Sport- en dieptemassage
Ondersteuning bij revalidatie

Een langdurig revalidatieproces durft voor frustraties zorgen.
Maar met de juiste massage kan het proces een stuk draaglijker én sneller verlopen.

Een massage bevordert het fysieke genezingsproces. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, waardoor pijnlijke spieren en weefsels beter doorbloed raken. Daardoor voelen ze een stuk soepeler aan, en nemen pijnklachten sneller af. Het fascia wordt losgewerkt en de spieren krijgen meer ruimte.

Maar dat is niet het enige. Een massage beïnvloedt ook je hormoonstelsel. Zo wordt de aanmaak van oxytocine, ook wel gekend als ‘het knuffelhormoon’ gestimuleerd. Met als gevolg een vredig en ontspannen gevoel dat de pijn een stuk draaglijker maakt. Daarnaast neemt het stresshormoon Cortisol af en wordt er meer endorfine, beter gekend als ‘de pijnstiller van het lichaam’, aangemaakt.

Deze massage gebeurt uiteraard wanneer nodig in samenspraak met uw arts of kinesist.

upward-top-right

Tarief

Ondersteuning
bij revalidatie

upward-top-right

Tarief

Ondersteuning bij revalidatie

Hot stone
behandeling

spa-stone

Tarief

Bij een hot stone behandeling worden stenen van zuivere basalt tot op een gecontroleerde en aangename temperatuur opgewarmd en op de relevante zones van het lichaam geplaatst. Er wordt ook zacht mee gemasseerd.

Dankzij de hitte en het gewicht van de stenen wordt de bloedcirculatie bevorderd en ontspannen de spieren. Dat verhelpt spierpijn, maar is ook heel relaxerend. Dat helpt dan weer om beter te slapen en de geest tot rust te brengen.

Indien je wat meer tijd kan nemen is een hot stone behandeling ideaal ter ondersteuning van een anti-stress massage of bij revalidatie. Dankzij de warmte verhoogt de effectiviteit van de totale massage, komen de spieren en je geest tot een diepere staat van ontspanning en wordt er dieper ingewerkt op de bestrijding van spier- en gewrichtspijnen.

Vandaar dat je van deze behandeling op zich kan genieten of ze kan aanvullen met één van de aangeboden massages.

spa-stone

Tarief

Sport- en dieptemassage

Door acupressuur en stretch wordt je energie gekanaliseerd. Dat werkt zowel relaxerend als therapeutisch. Deze massage is gebaseerd op de Japanse Shiatsu en Thaise Sib Sen meridianen en drukpunten. Ze bevat elementen uit de Chinese acupressuur  en stretchtechnieken uit de Indiase yoga. Het is een ideale en zeer complete massagevorm om je energie te stimuleren en je gewrichten en spieren begeleid in vorm te brengen of te houden, maar ook om onder meer hoofdpijn en buikpijn aan te pakken.

Deze massage helpt (zelfs preventief) bij vermoeidheid, rug-, nek- en schouderklachten, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding. Maar het verhoogt ook de mentale weerstand en vermindert neerslachtige gevoelens en stress.

finger-touch

Tarief

Drukpunt- en stretchmassage

finger-touch

Tarief

Sport- en dieptemassage

Massage
voor medici

injection

Tarief

Anti-Stress Massage

Bijna de helft van artsen en paramedici heeft minstens één keer per jaar hinder van ernstige rugpijn. Een toenemende stroom aan patiënten en administratie veroorzaakt extra stress, wat het aantal rugklachten nog verder doet stijgen.

Bij specialisten zoals chirurgen en tandartsen die vaak voorovergebogen staan of zitten krijgt zelfs maar liefst 78% met een vorm van chronische rugpijn te maken.

Een professionele massage op regelmatige basis helpt tegen subacute én chronische rugpijn. Stijfheid en pijn worden tegengegaan en verzacht. Maar met uw drukke schema ontbreekt het u mogelijk aan tijd om u hiervoor te verplaatsen.

Als lokale masseur in de oostrand van Antwerpen kom ik graag bij u langs, in uw praktijk of bij u thuis –zoals dat bij sommige van uw collega’s al het geval is. In alle discretie en aangepast aan uw noden. En vanzelfsprekend bent u ook bij Aroga welkom voor uw massage.

Een extra voordeel: deze dienst is fiscaal aftrekbaar.

Interesse in een kennismaking of verdere informatie nodig? Neem gerust contact op

Wilt u deze informatie delen met collega’s? Download de informatieflyer

injection

Tarief

Anti-Stress Massage

Zowel kantoormedewerkers als productie- en logistieke medewerkers ondervinden zeer regelmatig hinder van schouder- nek- en rugklachten. Enerzijds door langdurig zittend bureauwerk en stress, anderzijds door fysiek zware arbeid of continue repetitieve handelingen.

Dankzij deze massagedienst genieten je medewerkers van een professionele en ontspannende massage op de werkvloer. Dat vermindert hun stressniveau, werkt hun spieren los en verhoogt hun energiepeil. Tijdens dit ontspannen moment nemen ze ook even afstand van de werkdruk.

Lichaamsklachten en stress worden teruggeschroefd, wat een onmiddellijke impact heeft: lager absenteïsme en hogere productiviteit. Deze positieve invloed associëren ze ook met de bedrijfscultuur, de werknemerstevredenheid krijgt een boost en de loyaliteit neemt toe. 

Masseren op het werk gebeurt met een ergonomische massagestoel of een massagetafel. De meeste medewerkers verkiezen de massagestoel omdat de massage dan op de kledij kan gebeuren, wat drempelverlagend is. Medewerkers kunnen zo ook efficiënter wisselen en er is slechts een kleine ruimte nodig. Liefst een aparte plek, maar het kan ook een meer publieke plaats zijn. 

Heb je interesse om je medewerkers deze toegevoegde waarde aan te bieden? Neem contact op om een kennismakingsafspraak in te plannen ter voorbereiding van een voorstel op maat. 

tie

Tarief

Massage op

het werk

tie

Tarief

sticky

Tarief

Elastische taping

Kinesio taping

Elastische taping

Er kan aanvullend ook elastische taping aangebracht worden.

Die versterkt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Ze verstevigt de gewrichten, bevordert pijnvermindering en verdrijft overtollige vocht bij oedeem.

Dankzij het beïnvloeden van proprioceptie (een interne perceptie van positie van de betreffende lichaamsonderdelen) draagt taping bij tot de normalisatie van spierfuncties en de ondersteuning van ligamenten en pezen.

Kinesio taping heeft het voordeel dat je niet gehinderd wordt in je mobiliteit.

Elastische taping

Corona

De nodige maatregelen worden getroffen om de massages coronaproof te laten verlopen. Ze worden steeds uitgevoerd met respect voor hygiëne en de huidige maatregelen. Na elke sessie worden de materialen grondig ontsmet.